Hvad har arkivet?

Generelt rummer arkivet alle typer lokalhistorisk materiale både originalmateriale og kopimateriale

Originalmateriale

Erhvervsarkiver fra håndværk, handel, landbrug og industri. Af specielt større erhvervsarkiver kan nævnes Godthaab Hammerværk/Zincks Fabrikker 1858-1975, Flødal Kridtværk 1876-1915, Andelsmejeriet 1890-1967, Brugsforeningerne i Godthaab og Svenstrup og AKAFA .

Foreningsarkiver der omfatter et stort antal af områdets politiske, sportslige, økonomiske og sociale foreninger.

Privatpersonarkiver heri bl.a. erindringer.

Fotosamlingen, der omfatter ca. 3300 billeder og en større glaspladesamling.

Film- og lydoptagelser: Samlingen indeholder et antal lokale smalfimoptagelser og interviews.

Kort- og tegningssamlingen. Samlingen omfatter bl.a. gamle originalkort samt kort indkøbt i Kort-og Matrikelstyrelsen, Rigsarkivet og Aalborg Kommune. I samlingen findes også luftfotos af området fra 1947 til i dag. Tegningssamlingen omfatter eks. arkitekttegninger til private og offentlige bygninger og anlæg, arkæologiske undersøgelser m.m.

Avisudklipssamlingen der er ordnet emnevis af udklip fra især Nordjyske Stiftstidende omhandlende forhold og begivenheder i arkivets område.

En postkortsamling omfattende ca. 6000 ældre/gamle postkort.

Kopisamlingerne og film

Indkøbt fra de statslige og kommunale arkiver – omfatter et bredt spekter af kildemateriale udover selvfølgelig kirkebøger og folketællinger.

Slægtsforskning

Arkivet indeholder et stort materiale, der kan have interesse for slægtsforskning. Arkivet har desværre ikke mulighed for at besvare det store antal forespørgelser, som vi modtager fra slægtsforskere. Vi må i stedet opfordre til, at man selv opsøger arkivet og finder de ønskede oplysninger.

0
0
0
s2sdefault